VÝBER

Spoločnosť Santacruz nakupuje surovú kávu najvyššej kvality z tých najlepších plantáží. Vďaka prísnemu procesu kontroly sa do pražiarne v Rivoli dostane len tá najkvalitnejšia úroda z plantáže. 

 Od chvíle ako máme uzavreté partnerstvo so Sandalj, poprednou spoločnosťou v dovoze surovín, máme zaručenú absolútnu istotu pôvodu a dochvíľnosti dodávok.

ZÁKLADY

Cieľom spoločnosti bolo vždy uspokojiť čoraz náročnejšiu verejnosť, preto sme často hovorili s našimi partnermi, aby sme pochopili, ako po rokoch naše receptúry zahrnuté v zmesiach ocenili ich zákazníci. Výsledok bol potešujúci. Chuť bola vždy „moderná“ a kvalita nás počas všetkých tých rokov robila stále aktuálnymi. O chvíľu si o tom povieme nižšie, mali by sme predstavovať nové vycibrené chute, ale my sme pokojní. Naša receptúra sa vďaka spätnej väzbe od verejnosti zásadne nezmenila. Toto je ďalší dôkaz toho, aké silné boli naše základy.

SPRACOVANIE

Naša surová káva sa spracováva podľa štandardov kvality vyžadovaných tradíciou talianskeho espressa. Dvadsať minút praženia stačí na to, aby zrnká prešli karamelizáciou cukrov a karbonizáciou vonkajšejšieho povlaku, a tak sa vytvára typická farba a charakteristická aróma, ktorú všetci milujeme. Káva je následne pražená čisto remeselníckym spôsobom pomocou stroja Petroncini, ktorý prispel k úspechu najlepších historických talianských pražiarní. Káva sa necháva ochladiť vo vani štyri minúty a potom sa nechá odstáť sedem dní v skladovacích silách. Vo vnútri síl prechádza káva ďalšou fázou zrenia a až po dokončení všetkých postupov môže byť zabalená. Samozrejme, každá jedna zmes podlieha počas spracovania zmenám v závislosti od druhu zrna, aby sa čo najviac vyzdvihli jeho charakteristické črty.

KONTROLA

Na dôkladnú kontrolu sú potrebné dve základné zásady. V prvom prípade nám ide v ústrety technológia a preto sme vytvorili laboratórium mimo pražiarne v ktorom naše kávove zmesi podstupujú precíznu kontrolu kvality. Druhá zásada je, že musíte skutočne dokonale poznať územia pôvodu. Pri prechádzaní chodbami pražiarne je možné ľahko naraziť na fotografie spred niekoľkých rokov kde môžete vidieť mladého chlapca medzi kávovníkmi v Hondurase. Je to Federico, ten, ktorý je dnes vedúci špecializovaného kávového tímu. Vďaka jeho tímu, ich skúsenostiam a precíznosti máme záruku, že každej šálke espressa sa venovala potrebná starostlivosť. Možno práve toto je naozajstná kontrola, mať jasnú predstavu o vybranom produkte a mať to šťastie osobne poznať celú cestu výroby, od zberu cez rôzne procesy prania až po jeho skúsené praženie. Ako mnohí vedia, v rámci talianskych zmesí nájdeme dva druhy kávových odrôd; arabika (Coffea arabica) schopná dodať espressu arómu, vôňu, dochuť, jemnosť a robustu ((Coffea canephora), ktorá dodáva šálke hustotu, krém a silu. Vo vnútri síl prechádza káva ďalšou fázou zrenia a až po dokončení všetkých postupov môže byť zabalená. Samozrejme, každá jedna zmes podlieha počas spracovania  zmenám v závislosti od druhu zrna, aby sa čo najviac vyzdvihli jeho charakteristické črty. Vytvorenie zmesi, ktorá plne uspokojí všetky chuťové bunky je komplikovaná práca a preto majstri praženia vytvárajú viac receptov, okrem iného veľmi tajných, aby uspokojili aj tých najnáročnejších. Naše zmesy začínajú od 100% arabiky až po recepty s prítomnosťou 50% Robusty pre  uspokojenie tých najsilnejších chutí. Ale aj v tomto prípade máme dôvod s hrdosťou informovať zákazníka, že sme sa rozhodli použiť naše zmesy výhradne s robustou spracovanou mokrou metódou certifikovaného pôvodu . Ako nám povedal jeden expert:
„Hovoríme vážne o Espresse“.

„Časy vo výrobnom procese sú určujúci faktor na dosiahnutie vopred stanoveného výsledku.“

FREDERICO FASANO

Ten, kto víta, stará sa, rozmaznáva, sleduje a pripravuje všetky naše kávové zmesi.